7/08/2015

Popmuziek van JAM-W laat Westland bruisen!


Kunst- en cultuureducatie is er in velen vormen. Popmuziek is daarin lange tijd een buitenbeentje geweest. De visie van Stichting Popdocenten Collectief Westland (PCW) is dat muziekeducatie en de beleving ervan beschikbaar en bereikbaar dient te zijn voor zoveel mogelijk Westlandse jongeren op alle niveaus. Met dit uitgangspunt werd het buitenschoolse project JAM Westland (Jonge Actieve Muzikanten Westland) op poten gezet. Want het Westland bruist van de muzikale talenten en zij laten op hun beurt het Westland weer bruisen.

Nieuwe initiatieven zoals openbare leerlingendagen door lokale muziekscholen, het organiseren van kleinschalige live muziekevenementen en het beschikbaar stellen van moderne oefenruimtes zoals Muziek Centrum Westland (MCW) dat doet, hebben ertoe geleid dat optreden en jammen in het Westland toegankelijker geworden is. "Door middel van collectieve coaching en betaalbare workshops willen wij de Westlandse jeugd daar in een zo vroeg mogelijk stadium bij betrekken", aldus PCW-voorzitter Paul Persoon (50), die tevens eigenaar is van muziekschool MuziekTacTiek in Naaldwijk. Samen met Vincent Janse (Vinnie’s Gittar School), Annette de Wilde (Zangschool Annette) en Rob van den Berg (Rob van den Berg Muziekles) nam hij – ondersteund door onafhankelijk projectcoördinator Giel van der Hoeven – eind 2014 het initiatief voor project JAM Westland. 

Op de vraag of het wel verstandig is om met docerende collega’s uit de directe omgeving samen te gaan werken antwoord Persoon gedecideerd: "gezamenlijk ervaringen uitwisselen en kennis delen komt alleen maar ten goede van jonge muzikanten! Bovendien zal het op den duur door de positieve impact juist de instroom van nieuwe leerlingen in de diverse muziekscholen moeten gaan bevorderen. Maar het belangrijkste doel van de JAM-W workshops is investeren in talentontwikkeling waarbij de jonge actieve muzikanten plezier beleven en live amusement kunnen bieden. Wat voor de jongeren tevens zal leiden tot meer vaardigheden om ook maatschappelijk te kunnen functioneren. Daarom is onze slogan: LET's Go Live with JAM W!" 

Alle workshops en cursussen zijn in het kader van buitenschoolse activiteiten (leeftijd tot 21 jaar) en worden gehouden op vrijdagen en zaterdagen van september 2015 t/m juni 2016 in het gebouw van Muziek Centrum Westland (MCW), Verdilaan 2, 2671 VX Naaldwijk. Het MCW-gebouw is ingericht met drie geluiddempende oefencabines inclusief drums, zanginstallaties en audio backlines. De programma’s van de JAM Westland workshops & cursussen zijn door de betreffende docenten met zorg samengesteld. Om je aan te melden of voor meer informatie kijk op jamwestland.blogspot.nl of mail naar: jamwestland15@gmail.com of bel: 06-24562899 en vermeld daarbij: je voornaam, achternaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en naar welke workshop of cursus jou interesse uitgaat.

Samenvattend programma project JAM-Westland v/a sept. 2015: 
- thema workshop PLAY IN A BAND (13 tot 21 jaar)
- kids jam workshop IT’S PLAYTIME (7 t/m12 jaar)
- cursus gehoortraining of introductie solfège OPEN JE OREN (tot 21 jaar)
- workshop e-musician starters D.J. MUSIC PRODUCTION (tot 21 jaar)
- workshop e-musician COMPOSITIE & PRODUCTIE LOGIC (tot 21 jaar).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten